Kerhon historia

Kerhon syntysanat on lausuttu 70-luvun alussa Seppo Simolan toimesta. Seppo piti tärkeänä, että yhteys kuulantyöntäjien välillä säilyy uran jälkeenkin. Kuningasajatus oli myös se, että menestyneet kuulantyöntäjät pystyisivät jotenkin siirtämään tietotaitonsa tulevaisuuden kykyjen käyttöön.

Virallisesti kerho perustettiin 28.4.1983 Eerikkilän urheiluopistolla. Paikalla olivat Bo Grahn, Markku Tuokko, Kari Töyrylä ja Reijo Ståhlberg. Sihteerinä toimi kerhon monivuotinen taustavaikuttaja Reino Iisakka. Virallisia jäseniä kerhossa oli tuolloin 6. Ensimmäisen kokouksen pöytäkirja on liitteenä.

Ensimmäisessä kokouksessa valittiin puheenjohtajaksi Reijo Ståhlberg ja hänen tehtäväkseen annettiin kerhon sääntöjen valmisteleminen. Kerho sai ensimmäiset viralliset sääntönsä hyväksytyksi vuonna 1986 muutaman vuoden keskustelun jälkeen. Tätä ennen sääntöihin kuuluivat pykälät kerhon jäsenyyskriteeristä, kultapojun luovutus menettelystä ja siihen liittyvästä valmennustuesta sekä valmennustietouden jakamisesta tulevaisuuden valmentajille ja työntäjille.

Kerho lähti aktiivisesti toteuttamaan ajatustaan valmennustietouden siirtämisestä nuoremmille tulevaisuuden kyvyille. Tätä varten kerho järjesti legendaarisia valmennustilaisuuksia, joista vielä tänäkin päivänä riittää keskusteltavaa. Rehellisyyden nimissä on todettava, että kuulijoiden oli välillä vaikea käsittää huippu-urheilun olemusta tavalla, jolla kerhon jäsenet sen toivat esille.

Kerho on toiminut aktiivisesti yli 30 vuotta ja pitänyt yli 75 virallista sekä useita kymmeniä epävirallisia kokouksia. Kerho tulee jatkossakin toimimaan suomalaisen kuulantyökulttuurin edistäjänä.

Pöytäkirjoja muista kokouksista:
Pöytäkirja syyskokous 1990
Pöytäkirja syyskokous 2001